Mandle ve slaném karamelu
Kód: 1952/50G 1952/100 1952/200 1952/500 1952/1 K 1952/3 K Zvolte variantuSouvisející produkty
mandle sladké na deset způsobů. Výběr sladkých mandlí Vás jistě nadchne...krásně se hodí do dárkových balení a samo o sobě je to krásný dárek :)
Detailní popis produktu
Co byste měli vědět:
Druh: | Skořápkové plody dražované |
Složení: | Cukr 31,83 %, MANDLE jádra 30%, sušené plnotučné MLÉKO, karamelový prášek (sušené odstředěné MLÉKO, sušená SYROVÁTKA (MLÉKO), cukr, MLÉČNÝ tuk, přírodní vanilkové aroma), kakaová hmota, mořská sůl, leštící látka (E904, E414), emulgátor (E322) slunečnicový lecitin, přírodní aroma, řepkový olej, kokosový olej, sůl, glukózový sirup, dextrin. |
Skladování: | Skladujte na temném, chladném a suchém místě |
Minimální trvanlivost: | 8 - 10 měsíců |
Země původu: | Holandsko |
Alergeny: | Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji, SO2 a sezamu. Alergeny vyznačeny velkým písmem. |
Nevhodné pro děti do tří let |
Výživové údaje 100g
Energetická hodnota: | 2435kj /585kcal |
Tuky: | 40,9g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 14,7g |
Sacharidy: | 42,5g |
z toho cukry: | 34,5g |
Bílkoviny: | 10,6g |
Sůl: | 1,66g |
Proč Nutworld.cz?
- Vždy čerstvě balené
- Designové balení
- Rychlé dodání
- Vynikající chuť
Zkušenosti našich zákazníků
Zakladatel a majitel Nutworld.cz
Dobrý den, naše značka se snaží kombinovat originalitu, kvalitu a design. Vaše spokojenost je pro nás velmi důležitá a proto budeme rádi za Vaše zpětné vazby. A to jak na ořechy, sušené ovoce apod., ale i na naše dárečky, které nás baví. Chceme pro Vás vytvářet úžasné věci, které budou dobře chutnat, krásně vypadat a budou za rozumné ceny. Děkuji za Vaše zpětné vazby a Vaši důvěru v nás. Mgr. Jan VlčekPár zajímavostí o mandlích...
Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál. Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí. Mandle prokazatelně snižují cholesterol a cukr v krvi. Důvodem je fakt, že je to skvělý antioxidant, který odvádí volné radikály a odpad z těla. Snižují riziko Alzheimerovy choroby a zlepšují výkon mozku. Přítomnost vápníku posiluje kosterní systém a zuby. Dalším minerálem je hořčík, prekurzor správného fungování nervové soustavy. Podílí se až na 300 chemických procesech v lidském těle. Mimo jiné jeho přísun před spánkem prohlubuje jeho hlubokou fázi a zkracuje dobu usínání. Pravidelný přísun brání křečím a mentální pohodě. Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené (uzené, solené, v medu a soli), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na plátky, ve vločkách,jako mouku, olej, máslo nebo mandlové mléko. Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť. Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení.Skořápkové plody dražované
Složení: Cukr, MANDLE, Kakaové máslo, Sušené plnotučné MLÉKO, Sušený karamel (sušené odstředěné MLÉKO, sušená syrovátka (MLÉKO), cukr, MLÉČNÝ tuk, přírodní vanilkové aroma), Kakaová hmota, Mořská sůl, Leštící látka (E904), Leštící látka (E414 ), Emulgátor (E322) slunečnicový lecitin, Přírodní aroma, Řepkový olej, Kokosový olej, Sůl, Glukózový sirup, Dextrin
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Země původu: Holandsko
Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu.
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
energetická hodnota: | 2357kj /666kcal |
tuky: | 38,5g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 15,2g |
sacharidy: | 42,7g |
z toho cukry: | 40g |
bílkoviny: | 10,5 |
sůl: | 0,45g |
Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem.
Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál.
Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí.
Mandle prokazatelně snižují cholesterol a cukr v krvi. Důvodem je fakt, že je to skvělý antioxidant, který odvádí volné radikály a odpad z těla. Snižují riziko Alzheimerovy choroby a zlepšují výkon mozku. Přítomnost vápníku posiluje kosterní systém a zuby. Dalším minerálem je hořčík, prekurzor správného fungování nervové soustavy. Podílí se až na 300 chemických procesech v lidském těle. Mimo jiné jeho přísun před spánkem prohlubuje jeho hlubokou fázi a zkracuje dobu usínání. Pravidelný přísun brání křečím a mentální pohodě.
Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené (uzené, solené, v medu a soli),
jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel.
Můžeme je využít nakrájené na plátky, ve vločkách,jako mouku, olej, máslo nebo mandlové mléko.
Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis).
Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově.
Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť.
Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mandle |
---|---|
Záruka: | 8 - 10 měsíců |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Nutworld.cz se specializuje na balení ořechů. semínek, sušeného ovoce a produktů z nich.
Mgr. Jan Vlček
Nut World s.r.o.
Anny Letenské 34/7, Praha, 120 00,
info@nutworld.cz
Naším cílem je mít vysokou kvalitu produktů, které si zamilujete a budete se k nám rádi vracet. Mimo jiné na našich stránkách najdete výrobky zdravé výživy, doplňky stravy, abychom Vám dokázali nabídnout co nejvíce na jednom místě.