Mandle jádra pražená JUMBO
Kód: 2564/200 2564/3 K Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Skořápkové plody
Složení: jádra sladkých MANDLÍ 100%, pražená vzduchem
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Minimální trvanlivost: 6 - 10 měsíců
Země původu: USA
Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu.
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
energetická hodnota: |
2649kj /632kcal |
tuky: | 52g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 4g |
sacharidy: | 19,1g |
z toho cukry: | 4,8g |
bílkoviny: | 18,3g |
sůl: | <0,025g |
Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem.
Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál.
Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí.
Mandle prokazatelně snižují cholesterol a cukr v krvi. Důvodem je fakt, že je to skvělý antioxidant, který odvádí volné radikály a odpad z těla. Snižují riziko Alzheimerovy choroby a zlepšují výkon mozku. Přítomnost vápníku posiluje kosterní systém a zuby. Dalším minerálem je hořčík, prekurzor správného fungování nervové soustavy. Podílí se až na 300 chemických procesech v lidském těle. Mimo jiné jeho přísun před spánkem prohlubuje jeho hlubokou fázi a zkracuje dobu usínání. Pravidelný přísun brání křečím a mentální pohodě.
Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené (uzené, solené, v medu a soli),
jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel.
Můžeme je využít nakrájené na plátky, ve vločkách,jako mouku, olej, máslo nebo mandlové mléko.
Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis).
Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově.
Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť.
Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mandle |
---|---|
Záruka: | 6 - 10 měsíců |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Nutworld.cz se specializuje na balení ořechů. semínek, sušeného ovoce a produktů z nich.
Mgr. Jan Vlček
Nut World s.r.o.
Anny Letenské 34/7, Praha, 120 00,
info@nutworld.cz
Naším cílem je mít vysokou kvalitu produktů, které si zamilujete a budete se k nám rádi vracet. Mimo jiné na našich stránkách najdete výrobky zdravé výživy, doplňky stravy, abychom Vám dokázali nabídnout co nejvíce na jednom místě.