Veganská “sýrová” kešu omáčka
O kešu oříškách, jejich původu, obsahu nutričních látek a zajímavostech se můžete dočíst na našem blogu, kde najdete nejen článek o kešu, ale i o jiných oříšcích dostupných v našich skladech.
Máme pro vás inspiraci v podobě veganské “sýrové” omáčce, která poslouží jak veganům, tak lidem stravujících se běžným způsobem. Díky kešu je výživná a lahůdkové droždí vykouzlí chuť velmi podobnou sýru.
Co budeme na tuto omáčku potřebovat?
-
2 lžíce lahůdkového droždí
-
200ml vody
-
Kukuřičný škrob
-
Citronová šťáva
-
½ cibule
-
Menší stroužek česneku/ ½ lžičky sušeného
Postup
-
Kešu ořechy namočíme na minimálně 4 hodiny, to kvůli změknutí a lepšímu vstřebání látek v našem těle
-
Oříšky slejeme, propláchneme a společně se solí, lahůdkovým droždím, bylinkami, česnekem a 150ml vody rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
Po rozmixování necháme stát a na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibulku s bylinkami.
-
Zlatavou cibulku vmixujeme ke směsi a celou směs vlejeme zpět do pánve, kde jsme dělali cibulku.
-
Zahříváme na slabém plameni. V 50ml vody rozpustíme kukuřičný škrob, který následně přimícháme ke směsi v pánvi.
-
Jako poslední přidáme citronovou šťávu.
-
2 minutky povaříme a můžeme servírovat.
Námi vytvořená domácí veganská “sýrová” omáčka se samozřejmě hodí k těstovinám. Můžete ji dát na stůl při společném grilování s přáteli. Výborně se hodí společně s rybou.
Určitě si ji zkuste připravit. Je to skvělá náhražka, která vám zachutná.
Přejeme dobrou chuť a krásné společné chvíle při jídle.