Vše balíme čerstvě pro Vás. Dárečky vyrábíme ručně :) Děkujeme za Váš zájem.

Kornout do první třídy – jak na zdravější kornout pro prvňáčky

První školní den je významným okamžikem v životě každého dítěte i jeho rodičů. Aby tento den byl co nejpříjemnější, stala se jeho součástí tradice přípravy kornoutu. Jak vytvořit kornout pro prvňáčky, který bude nejen chutný a zábavný, ale také zdravý?

Proč se nosí kornout do školy? Tradice a její význam

Tento zvyk má kořeny v Německu již od 19. století, kde byl školní kornout poprvé představen jako překvapení, které mělo dětem usnadnit první krok do světa vzdělání. V České republice se tato tradice uchytila teprve nedávno a dnes tak můžeme čím dál častěji vidět kornout na první školní den jako běžnou součást výbavy pro prvňáčky. Je zároveň také symbolem začátku nové etapy života dítěte.

Dárkové ořechové kornouty

Kornout do první třídy – jak vybrat ten správný a kde ho koupit?

Výběr kornoutu do školy pro vašeho prvňáčka není jen o tom, jaký design zvolit, ale také o jeho velikosti a obsahu. Kornout by měl být dostatečně velký, ale zároveň lehký, aby ho dítě mohlo snadno nést.

Jednou z výhod velkého kornoutu je také to, že umožňuje rozvrhnout obsah, aby se dítě mohlo těšit na postupné objevování všech překvapení. Místo toho, aby dítě všechno vybalilo najednou, můžete obsah kornoutu rozdělit do několika vrstev – například nahoru dát sladkosti a školní potřeby, a vespod ukrýt největší překvapení. Tímto způsobem bude rozbalování kornoutu pro dítě zábavné a plné napětí, protože nikdy neví, co objeví v další vrstvě.

Nezapomeňte, že kornout může být přizpůsoben i pro mladší děti. Kornout do školky může být menší, ale stejně potěší malými překvapeními a zdravými pamlsky.

TIP: Prohlédněte si naše ořechové kornouty a pošlete děti první den do školy s porcí čerstvých a dobrých oříšků. Nebo si kupte samotný kornout v papírnictví a naplňte ho ořechy, sušeným ovocem nebo třeba čokoládou. Ušetříte a ještě si všichni pochutnají.

Dárkové kornouty s ořechy

Myslete také na materiál

Při výběru kornoutu myslete také na jeho odolnost a materiál. Kornout by měl být dostatečně pevný, aby unesl všechny poklady, ale zároveň lehký, aby ho dítě mohlo snadno nosit. Můžete zvolit kornout z pevného papíru, který se dá po použití jednoduše recyklovat, nebo investovat do kornoutu vyrobeného z recyklovaných PET lahví.

Kornout do školy pro kluky 

Mezi nejoblíbenější patří motivy superhrdinů, jako jsou Batman, Spiderman nebo Avengers. Další populární volbou jsou motivy aut, závodních motorek nebo oblíbených filmových postaviček, jako je třeba Blesk McQueen. Pokud váš syn miluje dinosaury, můžete zvolit kornout s prehistorickými tvory.

Kornout do školy pro holky 

Pro holky vyberte školní kornout zdobený třeba motivy princezen, jako jsou Elsa a Anna z Ledového království, které podpoří dětskou fantazii o kouzelném světě. Dívky, které mají rády zvířátka, mohou ocenit kornout s motivy roztomilých koťátek, pejsků nebo jednorožců. Oblíbenou jsou také květinové motivy, které mohou dítěti připomínat jeho letní dny strávené venku.

Kde koupit kornout pro prvňáčka? 

Pokud hledáte originální a kvalitní kornouty, podívejte se na nabídku specializovaných obchodů. Na některých e-shopech můžete najít nejen tradiční papírové kornouty, ale také elegantní dárkové verze. V našem e-shopu si můžete vybrat z nabídky oříškových či bonbónových kornoutů.

Pokud jste se rozhodli, že kornout pro svého prvňáčka vytvoříte sami a  hledáte inspiraci na obsah kornoutu, podívejte se na potraviny pro děti na našem e-shopu, kde můžete najít i různé zdravé pamlsky. Doporučujeme jej naplnit také ořechy nebo třeba čokoládou.

Ořechové kornouty dárkové

Tipy na zajímavé školní pomůcky a malé hračky do kornoutu

Kornout do školy nemusí obsahovat jen jídlo. Přidejte do něj i něco, co vašemu prvňáčkovi udělá radost a zároveň ho podpoří v učení. Zkuste například:

  • Zábavná razítka: Razítka s oblíbenými motivy (například zvířátka nebo pohádkové postavičky) mohou děti použít na ozdobení svých výkresů, sešitů nebo jako odměnu za dobře zvládnutý úkol.
  • Roztomilé gumy ve tvaru zvířátek: Gumy nemusí být nudné! Vyberte ty ve tvaru oblíbených zvířátek nebo postaviček. Gumování bude rázem o tolik zábavnější. 🙂
  • Mini stavebnice: Malé stavebnice nebo skládačky jsou ideální na krátké přestávky mezi učením. Pomohou dětem se odreagovat a rozvíjet kreativní myšlení.
  • Personalizovaný penál: Co takhle penál s vlastním jménem nebo motivem, který dítě miluje? Tento praktický dárek nejen usnadní organizaci školních potřeb, ale hlavně potěší každého školáka.

TIP: Nenechte si ujít také další naše zdravé svačiny (ořechy, ovoce a semínka).

Závěr

Příprava kornoutu na první školní den nemusí být jen o sladkostech a hračkách. S trochou kreativity můžete vytvořit školní kornout, který bude nejen krásný, ale také zdravý. Investice do zdravých návyků se vyplatí, a tak můžete svým dětem ukázat, že i zdravé věci mohou být dobré.